Kamniška Bistrica – V Koncu – Grintovec

Lahka, označena pot iz doline kamniška Bistrica, preko V Koncu, do najvišjega vrha Kamniško-Savinjskih Alp. Predviden čas poti je 5 ure.

Izhodišče: Kamnišla Bistrica – 600m (parkirišče pri koči)
Google zemljevid poti: Kamniška Bistrica – Grintovec
Čas hoje: 5 ur
Zahtevnost poti: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: zahtevno turno smučanje
Višinska razlika: 1680 m
Priporočena oprema: osnovna planinska oprema
Priporočena oprema (zima): dereze, cepin

 

Opis poti do izhodišča:
Na avtocesti Ljubljana-Maribor izberite izvoz Krtina in nadaljujete z vožnjo proti Kamniku in sledimo naprej  cesti proti dolini Kamniške Bistrice. Pot nadaljujemo po gozdni poti. V križišču nadaljujemo naravnost v smeri tovorne žičnice na Kokrsko sedlo. V križišču pot na desno pelje do Jermenca, ki je izhodišče za Kamniško sedlo.

 

Opis poti:
S parkirišča pri tovorni žičnici za Kokrsko sedlo se usmerimo v smeri Kokrskega sedla. Najprej prečkamo pas grmičevja in nadaljujemo skozi strnjen gozd. Pot se skozi gozd začne strmo vzpenjati. Viške ko se vzpnemo, redkejši je gozd. Po nekaj minutah hoje pridemo do pobočja Kokrskega sedla, ki je še posebej v zimskem času zelo plazovito. Na tem delu pot zavije v levo in se ponovno začne nekoliko strmejši del poti. Pot nas vodi skozi kamnita pobočja. S Sedla nadaljujemo pot v desno v smeri Grintovca in Kočne. Pot v levo vodi na Kalški greben in naravnost Kokra. Pot nas pripelje do križišča, kjer pot nadaljujemo naravnost v smeri Grintovca, pot v desno bi nas pripeljala na Skuto. Prečkamo če nekaj pobočja in kmalu pridemo do strmine, ki nas vodi proti streho Grintovca. Na vrhi pobočja pridemo do križišča, kjer nadaljujemo pot naravnost v smeri Grintovca. Pot se vzpenja skozi travnato pobočje, ki postopoma preide v prodnat in kamnit teren. Dokaj strma pot nas pripelje na južno pobočje Grintovca, ki se strmo vzpne proti vrhu Grintovca.