1. Uporaba spletnega portala je mogoča samo pod pogojem, da se uporabnik strinja z uporabo naštetih tehnologij in orodij oziroma postopkov.

2. Ob prvem obisku spletnega portala bodo na računalnik oziroma drugo elektronsko napravo, s katere uporabnik dostopa do spletnega portala, pod pogojem, da nastavitve spletnega brskalnika to omogočajo, nameščeni piškotki. Ob ponovnem obisku spletnega portala in ob odsotnosti drugačnih nastavitev bo spletni strežnik spletnega portala samodejno dostopal do vsebine piškotkov, shranjenih na elektronski napravi uporabnika.

Odločitev o sprejemu piškotka je na strani uporabnika. Za uporabnikov sprejem piškotka se šteje jasna privolitev (označitev), ki jo uporabnik lahko poda ob obisku spletnega portala ali z jasno izraženim konkludentnim dejanjem (na primer nadaljnja uporaba spletnega portala ob vidnem obvestilu, da spletni portal uporablja piškotke). Dejstvo, da je uporabnik sprejel piškotek, se šteje kot veljavno soglasje tudi za poznejše zbiranje podatkov, ki izhajajo iz tega piškotka. Upravljalec bo uporabnike spletnega portala obvestil o tem, da poteka spremljanje preko piškotkov. Uporabnik lahko z uporabo določenih nastavitev piškotke briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, vendar posledično ne bo mogel uporabljati vseh funkcij oziroma storitev spletnega portala v polni meri.

Piškotki ne omogočajo zbiranja osebnih podatkov o uporabniku elektronske naprave, na kateri so shranjeni, prav tako pa ne morejo biti uporabljeni za zagon programov in drugih zagonskih datotek ali prenos virusov, trojanskih konjev ali druge škodljive ali neželene programske kode v elektronsko napravo uporabnika.

3. Shranjevanje piškotkov je namenjeno oblikovanju statistike o obisku spletnega portala in zbiranju podatkov o tem, katere povezave uporabljajo uporabniki na spletnem portalu . Podatki se zbirajo in obdelujejo agregirano in ne omogočajo razpoznave načina uporabe spletnega portala za vsakega uporabnika posebej. S tem upravljalec ugotavlja, ali povprečen uporabnik dobiva informacije, ki jih išče, in na tej podlagi prilagaja funkcije oziroma storitve spletnega portala.

4. Spletni portal uporablja tehnologijo spletnih signalov (tehnologija prozornih gifov ali tehnologija oznak ukrepanja). Upravljalec tehnologije ne uporablja za dostop do podatkov, ki bi omogočali osebno prepoznavo uporabnika na spletnem portalu. Namen uporabe je zbiranje statističnih podatkov o uporabi spletnega portala, predvsem števila klikov na določene povezave. S pomočjo te tehnologije upravljalec izboljšuje funkcije oziroma storitve spletnega portala.

5. Katere piškotke uporabljamo?

Ime piškotka Opis piškotka in njegov namen Trajanje Izvor
Google Analitika
__utma Analitični piškotek. Potreben za
razlikovanje med uporabniki in sejami.
2 leti Google Analytics
__utmb Analitični piškotek. Beleži nov obisk
uporabnika ali sejo.
30 minut Google Analytics
__utmc Analitični piškotek. Beleži čas trajanja
obiska strani.
Do zaprtja brsklanika Google Analytics
__utmz Analitični piškotek. Shrani vir prometa
ali oglaševalsko akcijo, ki hrani
informacijo, kako je uporabnik dosegel stran.
6 mesecev Google Analytics
__utmv Analitični piškotek za shranjevanje
spremenljivk po meri.
2 leti Google Analytics

6. Onemogočanje piškotkov z nastavitvijo brskalnika

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene. Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari

7. Onemogočanje in pogoji uporabe posameznih piškotkov

Piškotki Google Analytics

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

S klikom na gumb Sprejmi se strinjate z zgornjimi pogoji in dovolite hranjenje piškotkov. S klikom na gumb Zavrni se piškotki ne bodo shranjevali. Zato, da bo vaša nastavitev obveljala dlje časa bomo hranili piškotek AllowanceCookie, ki hrani informacijo ali ste pogoje sprejeli ali ste jih zavrnili in bo veljaven za obdobje 5 let.