Velenje je peto največje mesto v Sloveniji, mesto je mlado in drugačno od ostalih mest, je bogato s sodobno arhitekturo in očarljivo naravo.

Ime kraja: Velenje
Regija / Pokrajina: Savinjsko-Šaleška regija / Štajerska
Nadmorska višina: 400 m
Površina: 12,6 km2
Prebivalstvo: 24.923 (2017)
Geografska lega: 46.360626, 15.112325

Mesto Velenje skupaj s podeželjem ni veliko, pa tudi majhno ne. S svojo moderno arhitekturno zasnovo je drugačno od drugih slovenskih mest. V njem očarajo sodobne stavbe z ravnimi strehami, velike zelenice, mogočna drevesa in lepo urejene cvetlične gredice. Velenje je mesto v parku, mesto zelenja in številnih s soncem obsijanih dni.  Narava v Velenju očara na vsakem koraku. Najmlajše slovensko mesto je danes šesto največje mesto v Sloveniji. Še vedno raste in se razvija. Je mesto z vizijo in mladostno energijo. Velenje je mesto cvetočih idej.

Velenje je lepo, ko se prebuja, še lepše, ko je čez dan polno življenja, pa tudi, ko se zvečer umiri in zaspi. Vsak dan, preživet v njem, je posebno doživetje.

Velenje s svojo okolico in prenovljenim mestnim jedrom ponuja nešteto možnosti za ljubitelje narave, kulture in prireditev. Če radi poležavate na terasah ob rekah, berete knjigo ob žuborenju vode, v vodo namakate noge in se sladkate s sladoledom pod drevesi, je Velenje prava izbira za vas. S prenovo promenade je mesto dobilo moderen in atraktiven prostor za sprehode, srečevanja in druženja. Nova mestna promenada poudarja in izkorišča naravne kvalitete prostora, ureditev pa dopolnjuje nova moderna urbana oprema.

 

Directory

Find More